Podeli vest

Američka vlada zatražila je danas od vodećih kompanija za veštačku inteligenciju (AI) savete o tome kako bi mogla da koristi tehnologiju koju stvaraju za odbranu avio-kompanija, komunalnih preduzeća i druge vitalne infrastrukture.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

veštačka inteligencija
Foto: Pixabay

Vašington je u tom smislu posebno zainteresovan za odbranu od napada koje pokreće upravo veštačka inteligencija, preneo je Si-En-En.

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost saopštilo je danas da će upriličiti panel u vezi sa pomenutom temom i u njega uključiti izvršne direktore nekih od najvećih svetskih kompanija i industrija.

Na listi pozvanih se nalaze izvršni direktori platformi kao što su Gugl (Sundar Pičai), Majkrosoft (Satia Nadela) i OpenAI (Sem Altman), kao i šefovi kompanija poput korporacija Nortrop Gruman i avioprevoznik Delta erlajns.

Ovaj potez odražava značaj saradnje američke vlade sa privatnim sektorom kada je reč o rizicima i prednostima veštačke inteligencije.

Grupa stručnjaka daće preporuke telekomunikacionim kompanijama, operaterima cevovoda, elektroprivredama i drugim sektorima o tome kako mogu da odgovorno koriste veštačku inteligenciju, navodi medij.

Oni će takođe pomoći da se ti sektori pripreme za poremećaje u vezi sa veštačkom inteligencijom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: