Podeli vest

Direktor Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) za razvoj fudbala, Arsen Venger, izjavio je da je prvenstvo u Kataru možda i poslednje koje će biti odigrano po ovom modelu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

fudbal
Foto: Pixabay

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru možda je i poslednje koje će biti odigrano po ovom modelu, pošto postoji ideja da Mundijal od 2026. godine potpuno promeni format takmičenja, izjavio je direktor Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) za razvoj fudbala Arsen Venger, prenosi “I-Es-Pi-En” (ESPN).

SP 2026. biće održano u Kanadi, SAD i Meksiku, a na njemu će učestvovati 48 reprezentacija. Venger nagovestio je da se razmatraju tri različite varijante po kojima bi bilo igrano naredno SP.

“Još nismo odlučili, ali razmišljamo o tome šta bi bilo najbolje. Da li će biti 16 grupa sa po tri reprezentacije, 12 sa po četiri ili dva odvojena takmičenja sa po šest grupa od po četiri ekipe… Pobednici ta dva takmičenja bi igrala finale, koje bi odlučilo svetskog šampiona. Očekujem da će konačna odluka biti doneta naredne godine”, rekao je Venger.

Mundijal 2026. biće održan u Meksiku, SAD i Kanadi, a to će biti prvi put u istoriji da se SP igra u tri zemlje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: