Podeli vest

Veruje se da će vam molitva svetom Fanuriju pomoći da pronađete izgubljene stvari, ali i svemu duhovnom što ste imali i izgubili

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Crkva
Foto: Bilten

Sveti Fanurije je poštovani svetac u Grčkoj i upravo se odatle molitva njemu prenela u Srbiju.

Prema predanju ovaj svetac bio je sin bludnice koji je izrastao u dobrog čovekai hrišćanina koji je svima pomagao. Umesto naplate svojih usluga od svih je tražio da se Bogu mole da oprosti grehe njegove majke.

Preživeo je brojna mučenja u II i III veku kada su progoni hrišćana bili u punom jeku.

Njegova ikona je pronađena u Grčkoj i od tada ga ovaj narod poštuje i moli mu se za izgubljene stvari, ali i za bračne partnere.

Na forumima u Grčkoj i Srbiji vernici prenose molitvu svetom Fanuriju i tvrde da im zaista pomaže.

A ona u skraćenoj verziji glasi:

„Pomeni Gospode u Carstvu Svome usopšu majku sv.Fanurija i njegovim molitvama pomozi da pronađem …“

MOLITVA svetom velikomučeniku FANURIJU

Podignuvši svoj um ka tebi, sveti velikomučeniče Fanurije, mi grešni sa smirenjem ti se molimo: pogledaj nas sa visine nebeske slave tvoje, svojom svetošću koju si zadobio životom i mučenjem za Hrista, gde večno blaguješ, smiluj se na naše stradanje, patnje, nedaću, gorčinu i neprilike. Moli se sa slobodom koju si stekao kod svog Nebeskog Cara i našeg Boga da nam oprosti sagrešenja naša znana i neznana, koja učinismo kao nepotrebne sluge i da se ne gnevi jako na nas zbog malo ljubavi prema NJemu i našim bližnjima; već da uvek bude pun milosti za nas, i da udalji od nas svu patnju, bol i nevolje, gorčinu i neprilike, da podari čist razum , da bi smo mogli da raskinemo sa svojim grehovnim životom i tvojom pomoćju započeli sa blagoslovenim, plodonosnim životom i da gledajući i nadajući se u nebesa i mi poslužimo NJemu, našem Tvorcu i Gospodu.

Sveti mučeniče Fanurije, budi nam nastavnik i putovođa stazama životnim kako bi smo gledajući tvoju veru i ljubav prema Hristu, bili udostojeni tvojih darova i blagoslova Božijih da prolazeći kroz ovaj privremeni, zemni život se radujemo zajedno sa tobom i sa onima koji su od veka Bogu ugodili, nasledimo Carstvo večno i stanemo sa desne strane sa svima Svetima, okruženi nebeskim angelima uznosimo slavu, čast i poklonjenje Jednome Bogu u Svetoj Trojici: Ocu i Sinu i Svetome Duhu, u vekove vekova, amin!


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: