Podeli vest

Čuveni “Sarajevski most” preko Južne Morave, na ulazu u Grdeličku klisuru, potpuno je rekonstruisan i pušten u saobraćaj u podne, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MGSI/ KORIDORI SRBIJE

Vesić je istakao da će nakon obnove mosta, Grdelica kroz koju prolazi auto-put E-75 biti rasterećena saobraćaja, koji je bio preusmeren na auto-put tokom izvođenja radova na mostu na paralelnom državnom putu.

On je podsetio da je Sarajevski most, koji je 1960. godine izgradilo preduzeće “Put” iz Sarajeva, skoro uništen 30. aprila 1999. godine tokom NATO bombardovanja, navedeno je u saopštenju.

Obnova mosta započela je u avgustu 1999. godine i završena u aprilu 2000. godine.

“Najnovijom rekonstrukcijom mosta preko Južne Morave, železničke pruge Beograd – Niš – Preševo – državna granica (Tabanovce) i dva lokalna puta, most je doveden u tehnički ispravno stanje, čime su obezbeđeni uslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja preko i ispod mosta”, istakao je Vesić.

On je precizirao da je projekat rekonstrukcije obuhvatio radove na izgradnji nove kolovozne ploče i nove pešačke staze mosta.

U okviru radova na rekonstrukciji mosta završeni su i radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije i opreme, izmeštanju elektroenergetskih i telekomunikacionih instalacija i radovi na izradi dekorativnog i javnog osvetljenja mosta, dodao je ministar Vesić.

Konstrukcija mosta sastoji se od dve različite konstrukcije, ukupne dužine 214,7 metara. Ukupna širina mosta je 10,5 metara, a širina kolovoza na mostu 6,6 metara

Tokom rekonstrukcije, ugrađeno je 786 kubnih metara betona, 106 tona armarure, 1. 684 metara karbonskih traka i 461 tona asfalta, a investitor projekta su Koridori Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: