Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Goran Vesić izjavio je danas da opozicija ne želi izbore, da ih iskreno želi to bi bio jedini zahtev njihovih protesta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Vesić je za TV Prva rekao da se politička kriza, ukoliko postoji, u demokratskoj zemlji razrešava izborima, ali da je primetno da je na protestima opozicije bilo svih mogućih zahteva, osim najlogičnijeg, da se raspišu izbori, navodi se u saopštenju Ministarstva.

“Ako ste opozicija i smatrate da imate većinu u narodu, onda tražite vanredne izbore i pokušate da dobijate većinu. Bio sam učesnik svih protesta protiv Slobodana Miloševića i ne sećam se nijednih na kojima nisu traženi vanredni izbori”, izjavio je Vesić.

Vesić je rekao da svako ima pravo da izrazi svoj politički stav, u skladu sa zakonom, ali nema pravo da maltretira druge ljude, što se, kaže, upravo i desilo blokadom “Gazele”, najprometnije saobraćajnice, koja je i deo međunarodnog koridora, dodajući da to ne sme da se radi ni kada se protestuje.

Prema njegovim rečima, zahtevi opozicije jasno govore da oni ne traže izbore, već traže da se neko smeni, a da neko bude postavljen bez izbora, dodali su u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vesić je naveo da su se čule i poruke da je Srbiji potreban Majdan, podsećajući da je na tim protestima u Ukrajini, stradalo stotinak ljudi. Resorni ministar je istako da je žalosno što je opozicija zloupotrebila tragediju, masovno ubistvo u školi “Vladislav Ribnikar”, koja je pogodila celu naciju. Vesić je rekao da su nesreće koje su se dogodile u Beogradu i Mladenovcu promenile društvo i obrazovanje, kao i da će porodice žrtava i deca koje pohađaju školu dugo patiti.

On je dodao da Srbija nije jedino društvo koje je pogodila ovakva tragedija i naveo da su druga društva tražila zajednički način da to prevaziđu i da se uradi nešto da se tragedija nikada ne ponovi.

U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture su rekli da je Vesić ponovio reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će biti izbora ukoliko ih opozicija želi i dodao da SNS nikada nije bežala od izbora, verujući da uvek treba proveriti poverenje građana i videti ko ima većinu.

“Ali, je na tu najavu, usledilo opoziciono horsko odbijanje izbora posle sat vremena od najave jer znaju da će na izborima izgubiti. Oni koji protestuju ne žele na izbore, već da naprave Majdan u Beogradu. To nije dobro za društvo, koje je demokratsko i u kojem se konlfikti rešavaju demokratski”, rekao je Vesić.

Na pitanje u vezi sa predstojećom Skupštinom SNS, Vesić je rekao da svi članovi Predsedništva i Glavnog odbora žele da Aleksandar Vučić ostane predsednik stranke. Resorni ministar je dodao da je upravo Vučić SNS učinio važnim političkim pokretom i naveo da, od kada je SNS na vlasti, došlo do ekonomskih i političkih promena u Srbiji, koja je sada poštovana u svetu, razvija se, gradi puteve i pruge, u kojoj ljudi slušaju jedni druge.

“Spremni smo uvek da razgovaramo, i oko rijalitija i REM-a, ali nismo spremni da trpimo ucene i da se povlačimo pred onima koji misle da je Srbija njihovo privatno vlasništvo i da mogu na vlast bez izbora. Na to nikad nismo spremni, a uvek smo spremni da čujemo glas naroda”, poručio je Vesić.

U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture su zaključili da je Vesić naveo da Srbija pristupa Evropskoj Uniji i u isto vreme se bori za teritorijalni integritet na KiM.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: