Član Predsedništva Srpske napredne stranke i poslanik u Narodnoj skupštini Goran Vesić kazao je danas da će nova vlada biti formirana do 30. oktobra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesic goran
FOTO TANJUG/ PREDRAG MITIC/

Vesić je u Narodnoj skupštini, gde se sastao sa tiktokerima kojima je pokazao parlament, rekao za Tanjug, komentarišući pisanje pojedinih medija da će Predsedništvo SNS biti 23., a formiranje vlade 27. oktobra, da to zavisi od toga kada će Ana Brnabić završiti program buduće vlade i odrediti svoj tim.

“Predsednik Aleksandar Vučić zakazaće sednicu Predsedništva SNS kada će ga mandatarka Ana Brnabić obavesti da ima sva kadrovska rešenja, za sve resore koji pripadaju SNS i kada bude završila program buduće vlade”, kazao je Vesić.

On je dodao da ne može da licitira datumima kada će biti sednica Predsedništva SNS.

“U svakom slučaju izbor nove vlade će biti do 30. oktobra, u zakonskom roku, odnosno neće se čekati poslednji dan. A sada da li će biti 27. ili nekog drugog dana ne znam, zavisi kako će teći rasprava “, rekao je Vesić.

On je podsetio da pre izbora vlade u skupštinsku proceduru mora da uđe i zakon o ministarstvima zato što neće sva ministarstva biti ista, što je ranije najavila i mandatarka.

“To takođe zahteva raspravu o tom zakonu. Posle toga će uslediti predstavljanje vlade i programa, a o tome treba da se izjasne poslanici. Imamo dve skupštinske rasprave pred nama i sve će se završiti do 30. oktobra “, naglasio je Vesić.

Upitan da li je kandidat za jednog od ministara u novom timu Ane Brnabić, kako neki mediji pišu, Vesić je kazao da je i sam čitao da mu se u medijima dodeljuju razne funkcije od državnog sekretara, preko direktorskih mesta, do ministarskog, ali da to nije pitanje za njega već za mandatarku.

“Mi smo u SNS izabrali Anu Brnabić da bude mandatarka i ona će predložiti svoj tim i ljude s kojima može da radi, pa ćemo do 30. oktobra dobiti i taj odgovor “, kazao je Vesić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: