Podeli vest

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da su beogradski izbori raspisani i biće održani u zakonskim rokovima, a da opozicija koja najavljuje bojkot, zapravo uopšte ne želi na izbore, svesna da na svakim sedećim izborima ostvaruje sve lošiji i slabiji rezultat, navodi se u stranačkom saopštenju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Vesić:Opozicija ne želi na izbore, jer svaki put ostvaruje sve slabije rezultate

Vesić je podsetio da je poslednji rok za održavanje beogradskih izbora upravo 2. jun, te da se SNS i pored najava da bi oni mogli da budu krajem aprila, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića i to kako bi izašla u susret delu opozicije, odlučila da izbore raspiše za datum koji je krajnji rok.

“Sada opoziciji ne odgovara ni jun, traže septembar. Ako bi neko pomerio izbore za septembar, verovatno bi tražili decembar, pa sledeću godinu. To je politika te grupacije političkih stranaka, jer oni zapravo ne žele na izbore. Nikad. Ni u junu, ni u septembru, ni u decembru, jer im ne odgovaraju, zato što na svakim sledećim izborima, prođu sve slabije”, rekao je Vesić.

Kaže da bi se na izborima, kada bi opozicija na njima učestvovala, pokazalo da su sve priče o navodnoj krađi bile lažne.

“Pošto se trenutak istine bliži, oni neće izaći na izbore, ne zato što misle da je to dobro za građane, nego zato što misle da je to dobro za njih. A, kada bi na njih izašli, videlo bi se da ne predstavljaju većinu i ne znam kako bi dalje opstajali na političkoj sceni”, kazao je Vesić.

Neverovatno mu je, dodaje, da neko konstantno stvara tenziju u društvu, samo kako bi došao na vlast silom.

Vesić je naveo da je dobro što je taj deo opozicije makar prihvatio da razgovara u skupštini i odustao od pokušaja da silom dođe na vlast.

“Dobro je da su shvatili da svoju sreću ne mogu da traže u Evropskom parlamenata, da ne treba da blate svoju zemlju po tuđim parlamentima i dobro je da su se vratili u skupštinu. Loše je što misle da mogu da razgovaraju jezikom ultimatuma i da prete drugima”, rekao je Vesić.

Pozvao je sve stranke da na izbore izađu, jer se samo na izborima dobija podrška za političke programe.

“Kada imate politički program, onda se ne plašite izbora. Opozicija nema program, oni su samo protiv svega, protiv Ekspa, pruga, obilaznice oko Niša”, kazao je Vesić.

Podsetio je da su predstavnici dela opozicije, okupljene oko Srbije protiv nasilja, u Evropskom parlamentu tražili da se Vučiću zabrani da se kandiduje, ali i da EU ukine sve grantove za Srbiju.

“To znači da nema čak 610 miliona evra granta, bespovratne pomoći za prugu Beograd – Niš. To je suluda politika opozicije – da se sve zaustavi ne bi li oni u haosu došli na vlast”, rekao je Vesić i dodao da bi trebalo da postoji jedinstvo barem kada su u pitanju Kosovo i Metohija, izgradnja puteva i pruga.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: