Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će građani Beograda i Pančeva od 4. januara moći da koriste Panvoz koji će saobraćati na relaciji Beograd – Pančevo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Vesić je za Tanjug rekao da će prva tri dana korišćenja voza, 4, 5. i 6. januara, biti besplatni za sve korisnike, a da prodaja karata počinje 8. januara.

Panvoz će saobraćati svakog radnog dana, vožnja će trajati 30 minuta, i prva stanica će biti Pančevo Vojlovica, a poslednja Pančevački most (Dunavski peron).

Vesić je istakao da prodaja karata za Panvoz počinje od 8. januara po ceni od 150 dinara u jednom pravcu. “U razgovorima sa Srbijavozom tražimo rešenje da cena za studente i đake bude niža”, rekao je ministar.

Naveo je da je pravo rešenje za Pančevo povratak u sistem BG voza, ali da o tome moraju da se dogovore dva grada – Beograd i Pančevo.

Prilikom rekonstrukcije BG voza, projekta koji se radi uporedo sa metroom, planira se da Pančevo bude u sistemu BG voza i da ima oko 30 polazaka dnevno iz Beograda i ka Beogradu. 

“To je jedino pravo rešenje za građanke i građane Pančeva. Ministarstvo je uradilo ono što smo mogli, a za sistem BG voza neophodan je dogovor dva grada i pre toga rekonstrukcija sistema”, rekao je Vesić.

Dodao je da je bio zapanjen cenom karte koju je za relaciju između Beograda i Pančeva naplaćivao prevoznik, da je to bezobrazluk kao i da je to tema za tržišnu inspekciju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: