Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić razgovarao je danas na kraju posete Sarajevu sa predsednikom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem kome je preneo na kojim sve projektima zajednički rade Srbija i BiH.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ PREDRAG MITIĆ

Vesić je istakao značaj regionalnog infrastrukturnog povezivanja na osnovu dogovora koji je postignut sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Edinom Fortom.

“Mnogo dobrih stvari radimo, bićemo saobraćajno povezani i možemo da uradimo mnogo toga kandididujući zajedničke projekte pred Evropskom komisijom”, rekao je Vesić. Posebno je istakao drumske veze, auto-put Beograd – Sarajevo kao i brze saobraćajnice koje se grade, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva.

Takođe, Vesić je dodao da su za građane važni i, uslovno rečeno, manji projekti, poput rekonstrukcije mostova preko Drine, i graničnih prelaza.

On je naveo i da su projekti železničkog povezivanja posebno važni, uz rad na modernizaciji i elektrifikaciji pruga.

Ministar je istakao i značaj inicijative “Otvoreni Balkan“ koja je donela velike uštede i koristi Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji. Vesić je još jednom pozvao BiH da se priključi inicijativi Otvoreni Balkan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: