Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesićizjavio je da su putari spremno dočekali sneg, i svi putevi koje održava Javno preduzeće “Putevu Srbije” su čisti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ MGSI/ DUNJA OKUKA

Putari su spremno dočekali sneg, i svi putevi koje održava Javno preduzeće “Putevu Srbije” su čisti, poručio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

“U ovom trenutku, na autoputevima, brzim saobraćajnicama i putevima koje održavaju ‘Putevi Srbije’ nalazi se više od 400 različitih vozila koja ih održavaju”, rekao je Vesić prilikom obilaska punkta “Puteva Srbije” na Konjarniku.

Ministar je precizirao da je za ovu zimu obezbeđeno 90.000 tona, od kojih je do sada potrošeno 37.000 tona. “Imamo dovoljne količine soli da očistimo puteve, ako bude većih padavina i u narednom periodu”, dodao je Vesić.

Punkt “Konjarnik” je jedan od četiri punkta u “Puteva Srbije” Beogradu, pored punkta u Dobanovcima, na Orlovači i u Vrčinu.

Količina rezervi soli na “Konjarniku” je veća od 1.500 tona soli, a ukupno na teritoriji Beograda – 2.500 tona, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

“Potpuno smo spremni dočekali ovaj sneg, jer je obaveza ‘Puteva Srbije’ i preduzeća koja za njih rade, da putevi budu čisti. Zato sam zahvalan svima, a danas je više hiljada ljudi na terenu, koji rade kako bi putevi u Srbiji bili čisti. Oni na taj način pokazuju kako se radi svoj posao”, poručio je ministar Vesić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: