Podeli vest

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da će Srbija brzo dobiti vladu koja joj je preko potrebna, jer nas čekaju veliki problemi i teške odluke.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

goran vesic
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ ARHIVA

“Moramo da imamo ozbiljnu vladu koja ce donositi ozbiljne odluke”, kazao je Vesić za TV Pink.

Podsetio je da će predsednik Aleksandar Vučić, nakon konstituisanja parlamenta, moći da otpočne konsulatcije, da poveri mandat osobi koja može da ima većinu za izbor vlade.

Po pitanju Kosova i Metohije, Vesić je rekao da Priština izbegava svaki dogovor, dodajući da ne može da postoji dijalog, dok se ne formira Zajednica srpskih opština.

“Naša pozicija je više nego jasna. Mi postavljamo međunarodnoj zajednici nekoliko pitanja – da li se poštuje međunarodno pravo, da li se postuju rezolucije Ujedinjenih nacija, da li se poštuju međunarodni sporazumi i teritorijalni integritet”, rekao je Vesić.

O insistiranju na “međusobnom priznanju”, Vesić kaže da Srbiju nema ko da prizna, što je, kako je ocenio, veliki problem onima koji su promoteri tzv. Kosova.

“Znaju da ta veštačka tvorevina nikada neće biti priznata dok je Srbija ne prizna”, rekao je Vesić i ocenio kao pobedu Srbije to što danas više zemalja ne priznaje Kosovo, nego što prepoznaje nezavisnost naše južne pokrajine.

“Na nama je da nastavimo pregovore, Vučić nije odbio ni jedan dijalog. Razumemo da odnose Srba i Albanaca treba da reše samo Srbi i Albanci. Znamo da moramo da napravimo kompromis, jer živimo na istom prostoru. Ne pristajemo na ucene”, rekao je Vesić, i dodao da je dovoljno da se pogleda BiH, da se vidi kako izgleda kada se nametne rešenje, jer tamo još uvek nije došlo do pomirenja između naroda.

Vesić je dodao i da je pravi primer saradnje inicijativa “Otvoreni Balkan”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: