Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić rekao je danas da Srbija trpi velike pritiske.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

goran vesic
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ ARHIVA

“Mi smo prvog dana agresije Rusije na Ukrajinu jasno i glasno rekli, da je to kršenje međunarodnog prava, da je to napad jedne zemlje na suverenu članicu Ujedinjenih nacija, i da je to napad na teritorijalni integritet Ukrajine”, rekao je Vesić za TV Vesti.

On je ocenio da Srbija nije mogla da ima drugačiji stav, s obzirom da je 1999. godine izveden napad na Srbiju i da joj je ugrožen teritorijalni integritet.

“Mi sa Ukrajinom nemamo problem, to je naša prijateljska zemlja. Oni nisu priznali samoproglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, to su naša braća i sestre kao što su nam i Rusi.

Nadam se da će sukob između njih uskoro prestati i da će se sve rešiti mirnim putem”, rekao je Vesić.

Dodao je i to da je naš stav po pitanju rata jasan, glasali smo zajedno sa EU za sve rezolucije koje osuđuju napad na teritorijalni integritet Ukrajine.

Kada je reč o sankcijama, Vesić je rekao: “Mi ne vreujemo da su sankcije delotvorno stedstvo međunarodne politike. Zato što sankcije nikada ne pogađaju one protiv kojih su uvedene, već narod. Mi najbolje znamo kako to izgleda i zbog toga smo i suzdržani.

Mi kao zemlja smatramo da je ne prihvatljivo da se zbog politike kažnjva narod, sportisti, umetnici i zato trpimo pritiske”, istakao je Vesić.

Vesić je govoreći o prisluškivanju predsednika Srbije ocenio da onaj ko je odlučio da prisluškuje predsednika države nezakonito, taj je pokušao da izvrši državni udar.

“I svi koji su učestvovali u tome moraju da budu sankcijonisani u skladu sa zakonom”, rekao je Vesić.

“Dijana Hrkalović, osoba koja je optužena za teška kriminalna dela, obavljala je određene funkcije u MUP-u. Sasvim je sigurno da njen iskaz ima određenu težinu, kakvu težinu to treba da procene ljudi koji su za to nadležni”, rekao je Vesić.

Vesić je rekao da on kao političar, niti može niti želi da se meša u rad tužilštva, koji je samostalni organ i samo odlučuje kako će postupiti sa izjavama koje su izrečene u javnosti.

“Na kraju se potvrdilo da postoje dokazi o ne zakonitom prisluškivsnju koje je potvrdila i sama Dijana Hrkalović. Dakle jasno je da se to dogodilo, a oni koji su to radili treba da snose pravne posledice, jer to je državni udar”, zaključio je Vesić, saopšteno je iz SNS.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: