Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da je blokada auto-puta tokom protesta “Srbija protiv nasilja” u organizaciji dela opozicije napravila štetu budžetu Srbije oko 50 miliona dinara ili nešto više od četiri miliona evra, što je vrednost izgradnje dva vrtića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

“Svako ima pravo da izražava svoj politički stav, ali nema pravo da blokira međunarodni put”, rekao je ministar Vesić za Tanjug. On je istakao da je potrebno da se priča istina o tome šta se dešava. Kako je rekao, ukoliko bi došlo do blokade auto-puta u Švajcarskoj ili Francuskoj, policija bi intervenisala i učinila put prohodnim za nekoliko minuta.

“Međunarodni putevi su takvi da vi kao zemlja morate da garantujete da će biti prohodni. Kada stranci znaju da postoji mogućnost zastoja od nekoliko sati, oni izbegavaju prolazak kroz zemlju, a pritom se gube i drugi prihodi koji se odnosi na njihovu ostalu kupovinu u našoj zemlji”, objasnio je on.

Vesić kaže da to nije prirodno i joše jednom apeluje da oni koji protestuju ne blokiraju puteve. Takođe, istakao je da su postojale najave da će prošle nedelje biti blokirana i međunarodna pruga, ali da se to nije dogodilo, na svu sreću.

“Veliki je rizik blokirati prugu pod naponom, a vozu je potrebno mnogo vremena da se zaustavi. Ne mogu da verujem da postoji takva vrsta neozbiljnosti”, naglasio je Vesić.

On je izrazio nadu da u buduće neće dolaziti do blokade puteve i dodao da su organizatori valjda shvatili da ljudi koji su dolazili na proteste ne žele da učestvuju u takvim blokadama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: