Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je tradicionalnom Septembarskom susretu u organizaciji Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) čija je, kako kaže, uloga u stvaranju nove društvene elite inovatora i preduzetnika od neprocenjivog značaja za Srbiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

goran vesic
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ ARHIVA

Ministar je pozdravio prisutne u ime Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić, navodeći da mu je drago što je u društvu najboljih u privatnom i javnom sektoru – društvu vizionara i inovatora koji svaki dan rade na tome da Srbija bude bolje i uređenije mesto za rad privrede i život svih građana.

“Kao Vlada Srbije, srećni smo što na teškom putu reformi našeg društva imamo NALED kao jednog od najvažnijih partnera. Posao koji smo uradili u poslednjih 10 godina možemo slobodno da ocenimo kao istorijski preobražaj Srbije”, rekao je Vesić na skupu u Belom dvoru u Beogradu. Naveo je da su izgrađeni novi autoputevi, pruge, bolnice, škole ali da su najvažniji resurs jedne države ljudi i njihovo znanje zbog čega je, kako je istakao, uloga NALED-a u stvaranju nove društvene elite inovatora i preduzetnika od neprocenjivog značaja za Srbiju.

Naveo je da su mladi inovatori snaga koja nam pomaže da kao država ostvarujemo natprosečan rast i da taj rast u budućnosti sve više zasnivamo na znanju i inovacijama.

“Proizvodi kao što su rukavica za slepe, softver koji prevodi govor na znakovni jezik i omogućava osobama sa oštećenim sluhom da uživaju sadržaj koji im je ranije bio nedostupan, roboti za poljoprivredu, sistem za uzgajanje pčela i proizvodnju meda u kućnim uslovima su proizvodi srpske pameti podržani od strane Vlade Srbije i NALED-a koji na globalnom nivou menjaju budućnost sveta kakav danas poznajemo”, rekao je Vesić.

Napomenuo je da je Srbija zemlja Nikole Tesle, Mihajla Pupina i Milutina Milankovića i da imamo izvanrednu tradiciju i naučni potencijal koji je kroz istoriju menjao tok civilizacije.

“Drago mi je što sada konačno, kao država, zajedno sa našim partnerima, imamo i mehanizme kako da taj potencijal oslobodimo i ponovo ga stavimo na raspolaganje čitavom svetu i generacijama koje dolaze”, rekao je Vesić i NALED-u poželeo mnogo uspeha u daljem radu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ