Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je kako očekuje da danas bude usvojen rebalans republičkog budžeta, što će omogućiti nastavak niza značajnih projekata za građane Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Vesić je dodao je da će uz rebalans poslanici izglasati i nekoliko kredita koje Srbija uzima, a jedan od njih je kredit Nemacke razvojne banke KWf, koji će omoguciti da se izgrade postrojenja za preradu otpadnih voda i kanalizacija u Požarevcu, Smederevu, Pirotu, Trsteniku, Jagodini, Kikindi i Vršcu.

“Postrojenje za preradu otpadnih voda je završeno u Kruševcu, dobijena je upotrebna dozvola za rad i tu imamo nekih 60 kilometara kanalizacijone mreže. U Vranju je trenutno u toku probni rad postrojenja otpadnih voda i završena je izgradnja 22 kilometra kanalizacije”, izjavio je Vesić za TV Hepi.

Naveo je da se slični projekti izvode u Kikindi, Vrbasu, Paraćinu, Knjazevcu, kao i da se grade deponije u Kruševcu i Vranju.

Vesić je naglasio da Beograd treba da ima pet fabrika za preradu otpadnih voda, a najveća će biti Veliko selo, koja je počela da se gradi za mandata prethodne vlade.

On je objasnio da će završetak tog objekta omogućiti da 80 od 100 direktnih kanalizacionih izliva u beogradske reke bude ukinuto.

“Kroz projekat ”Cista Srbija” radimo Ostruznicu i Obrenovac, cekamo Batajnicu, kada završimo Batajnicu ostaje nam još jedna fabrika u Grockoj i Beograd bi u tom slucaju imao kompletnu preradu otpadnih voda. To je velika stvar, jer Beograd svake godine u svoje reke izlije fekalija u zapremini od 60.000 olimpijskih bazena”, istakao je Vesic.

Naveo je i da je nastavljena izgradnja nove železnicka stanice “Prokop”, te dodao da su za poslednjih 10 godina “predsednik Vučić i Vlada Srbije izgradili 350 kilometara autoputeva, rekonstruisali 856 kilometara železnica i drugih brzih saobracajnica i da se u ovom trenutnku radi 12 projekata putene infrastrukture ukupne dužine 500 kilometara”.

“Značajna nam je železnička infrastruktura, tu će biti mnogo više investicija. Čeka nas veliki posao i na beogradskom čvoru. On zahteva da se radi na ”BG vozu”, dupli koloseci, to će omogućiti da građani dobiju vezu ”BG voza” i metroa koji se gradi”, zaključio je Vesić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: