Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas, na promociji integrisanog sistema naplate putarine sa Severnom Makedonijom u okviru projekta Otvoreni Balkan na naplatnom mestu Preševo, da je ovaj projekat u skladu sa politikama dve zemlje da se omogući brzi protok roba i kapitala.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ

Prema njegovim rečima za prethodnih desetak dana više od 13. 000 ljudi u Srbiji uzelo ovaj tag što, kako je rekao, govori kakvo je interesovanje za njega.

” Dnevno u Severnu Makedoniju pređe oko 7.000 vozila sa srpskim tablicama. Mi smo u prvih šest meseci imali skoro 33 miliona kola na našim auto-putevima, a očekujemo da ih do kraja godine bude skoro 72 miliona, što je povećanje za 4,6 odsto, a prihodi su veći za 12,5 odsto”, rekao je on.

Istakao je da je zajednički tag dokaz da dve zemlje mogu da rade zajedno. Vesić je naveo da kada je pri poseti Evropskoj komisiji evropskoj komesarki za transport predstavio projekat integrisanog taga, ona mu je na to uzvratila da Evropska unija tako nešto nema.

“Mi dakle možemo biti inovativniji i brži i preneti naše znanje i razvijenijima u Evropi”, rekao je on i pozvao sve vozače da koriste ovaj tag. Naveo je da Srbija nastavlja ovu integraciju sa drugim zemljama i najavio da ćemo od septembra imati tag sa Hrvatskom, a da se pregovara sa Bosnom i Hercegovinom, Grčkom, Crnom Gorom. “Verujem da ćemo narednih meseci uvoditi jednu po jednu zemlju i da ćemo polako ukidati ovu barijeru”, naglasio je Vesić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: