Vesić je ocenio da se Srbija danas mnogo bolje pozicionira u svetu, da državno rukovodstvo vodi srpsku, a ne politiku drugih zemalja

Autor : Bilten.rs , Izvor :

goran vesic
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ ARHIVA

Srbija ne vodi ni američku, ni nemačku ni tursku već srpsku politiku, koja je najodgovornija moguća politika, a to je politika u interesu njenih građana, izjavio je član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić, saopštio je SNS.

On je na TV Hepi ocenio da se Srbija danas mnogo bolje pozicionira u svetu, da državno rukovodstvo vodi srpsku, a ne politiku drugih zemalja.

” Vučić vodi politiku u interesu građana Srbije, a to je da se Srbija razvija. Zbog toga smo i izabrani da građanima Srbije bude bolje”, rekao je Vesić i naveo da je Srbija u prvom kvartalu imala rast BDP-a od 4,4 odsto, dok je za drugi kvartal predviđen rast od 3,7 odsto.

Istakao je da se radi 574 kilometara puteva, da se radi obilaznica oko Beograda te da je pre neki dan pušten tunel Straževica.

“Sve to ne možemo da radimo ako se ekonomski ne razvijamo. Zato je najbitnije da se nastavi sa stranim investicijama, da imamo više radnih mesta i što je najvažnije da u zemlji vlada mir, stabilnost i da ne bude rata”, kazao je Vesić.

Naglasio je da je naš stav o ratu u Ukrajini veoma jasan i principijelan i da Srbija ne podržava ono što je uradila Rusija u Ukrajini.

Osvrnuo se i na sankcije koje su pojedine zemlje uvele Rusiji i rekao da je Srbija od samog početka protiv sankcija jer ne veruje da su one delotvorne u međunarodnoj politici.

“Sankcije pogađaju one protiv kojih nisu uvedene, a to je običan narod. Srbija kao zemlja koja je bila pod sankcijama to najbolje razume i ne vidim šta je loše u takvoj politici”, rekao je Vesić.

Istakao je da su Evropska unija i evropske vrednosti naše osnovno spoljno-političko opredeljenje i da je to put od koga ne odustajemo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: