Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić ocenio je da će predsednik Srbije Vučić odluku o odlasku u Tiranu doneti “isključivo u interesu Srbije i njenih građana”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i funkcionere SNS, Goran Vesić, izjavio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odluku o učešću na Samitu EU – Zapadni Balkan, 6. decembra u Tirani, doneti isključivo u interesu Srbije i njenih građana.

“Ne znam da li će predsednik otići u Tiranu i kakvu će odluku doneti, ali siguran sam da će uvek doneti odluku u interesu građana Srbije, a ne u svom ili u interesu stranke. Ukoliko bude doneo odluku da ode na Samit, uradiće to u interesu naše zemlje”, rekao je Vesić za TV Prva.

On je istakao da je Evropska unija ponizila Beograd svojom reakcijom, nakon što je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti imenovao Nenada Rašića za ministra, što je, kaže, potez koji je čak protivan i takozvanom ustavu samoproglašenog Kosova.

To imenovanje ocenio je kao skandal kojim su prekršeni Briselski sporazum, i zakoni jednostrano proglašene države. “Onda čujete portparola EU koji poziva obe strane na uzdržanost…Pa, kako biste vi reagovali, kako bi reagovao bilo koji predsednik u svetu, nego onako kako je reagovao predsednik Srbije”, ukazao je Vesić.

Naveo je da je ono su uradili Nenad Rašić i Rada Trajković, koju je Rašić postavio za svoju savetnicu, poznato u našoj istoriji kao izdaja, i ostaće njima doživotno kao beleg.

Vesić je istakao i da Evropska unija, šta god da Kurti učini, i koliko god da nije u pravu, tu samoproglašenu državu doživljava kao svoje čedo, zbog čega Brisel misli da treba da bude popustljiviji prema njima.

Podsetio je da predsednik Vučić za 10 godina nije odbio da ode ni na jedan razgovor u Brisel, u konstruktivnom duhu, razgovarao o svakom predlogu, a Beograd ispunio sve što je potpisano u Briselu, ili na drugim mestima gde se razgovaralo o normalizaciji stanja.

“Albanska strana nije ispunila svoje obaveze, pre svega sadašnja vlast u Prištini, Aljbin Kurti, i to je nešto što međunarodna zajednica mora da sankcioniše. Zajednica srpskih opština, koja je dogovorena Briselskim sporazumom, čiji je garant EU, nije osnovana. To čekamo 10 godina”, poručio je ministar Vesić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: