Podeli vest

Grupa turista u Nacionalnom parku u Južnoj Africi našla se u životnoj opasnosti kada je divlji slon pokušao da prevrne kamion u kome su se prevozili

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pexels

Na objavljenom snimku mogu se videti preplašeni turisti kako se kriju između sedišta tokom napetog sukoba između divljeg slona i safari kamiona u Nacionalnom parku Pilanesberg u Južnoj Africi.

Video snimci incidenta koji se dogodio u ponedeljak prikazuju divljeg slona kako surlom podiže kamion od 22 sedišta nekoliko puta pre nego što ga ispusti. Na snimku se čuje i vozač kako viče na slona da “ode” i udara svojom rukom po bočnoj strani kamiona kako bi oterao životinju.

Hendry Blom, prolaznik koji je zabeležio incident na kameri, rekao je ABC News-u: “Definitivno smo bili uplašeni, posebno za ljude u kamionu jer smo mislili da bi mogli da poginu.”

Poncho Mogodiri, menadžer terenskih operacija kompanije Mankwe Game Trackers rekao je ABC News-u da su vodič i gosti bili u skloništu kada je divlji slon prišao.

“Skloništa vam pružaju retku priliku da neprimetno posmatrate divlje životinje i ptice iz blizine,” prema Nacionalnom parku Pilanesberg.

Mogodiri je rekao da su neki od turista “preblizu prišli slonu da bi slikali i on je počeo da postaje agresivan.”

Akcija vodiča i vozača široko je pohvaljena, jer je ubrzavanjem motora, udaranjem o vrata kamiona i vikanjem uradio ono što i jeste “po protokolu” u tim situacijama

“Bilo ko ko je radio sa slonovima reći će vam da kada slon poput tog napadne, ne okrećete se i ne bežite, trebate napraviti što više buke i stati čvrsto na zemlji,” rekao je Ron Magill, direktor komunikacija u Zoo Miamiju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: