Podeli vest

Bivši reprezentativac naše zemlje je istakao da je plasman Srbije na SP u Kataru veliki uspeh.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ženski fudbal
Foto: Pixabay

Bivši fudbalski reprezentativac naše zemlje Nemanja Vidić istakao je da veruje da reprezentacija Srbije može da ostvari istorijski uspeh na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru, prenosi “Sportal”.

Vidić je rekao da se pre godinu i po dana vratio u Srbiju sa porodicom i da se okrenuo biznisu, koji nije vezan sa fudbalom. On je rekao da je želeo da se kandiduje za predsednika FŠ.

“Pitaju me mnogi iz sveta fudbala, predstavnici klubova i ostali, zašto se ja koji imam poštovanje i kredibilitet na svetskom nivou ne uključim da pomognem srpskom fudbalu i kandidujem se za predsednika na predstojećim izborima u FŠ. Baš zbog svih tih ljudi imao sam želju da se kandidujem, iako svestan da bih time lično izgubio, kako ja, tako i moja porodica, ali nisam imao mogućnost da to učinim iz proceduralnih razloga koje su u nadležnosti Fudbalskog saveza Srbije”, rekao je bivši fudbaler Mančester junajteda.

Bivši reprezentativac naše zemlje je istakao da je plasman Srbije na SP u Kataru veliki uspeh.

“Verujem da ovi momci, odlična grupa igrača, imaju šansu da naprave veliki istorijski rezultat. Moram istaći činjenicu da je predsednik UEFA Aleksandar čeferin u ovim teškim uslovima u kojima se nalazi svetski fudbal, gde veliki klubovi i savezi traže veći deo kolača od zarade, učinio mnogo za male nacionalne saveze i klubove. Uspeo je da poboljša finansije i stvori uslove da se lakše kvalifikuju na velika takmičenja – EP, SP, tri klupska evropska takmičenja”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, to daje mogućnost velikih zarada malim savezima i klubovima.

“UEFA je malim zemljama otvorila vrata kolektivnog napretka, ali srpski fudbal će platiti veliku cenu ako se nešto ne promeni. Mi smo se plasirali i na SP sa Ilijom Petkovićem, Radomirom Antićem, Slavoljubom Muslinom, sada i sa Draganom Stojkovićem, ali se ništa suštinski nije promenilo u srpskom fudbalu. Po mom skromnom mišljenju, koliko vidim po kandidatima za predsednika, neće se ništa promeniti ni u budućnosti”, istakao je Vidić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: