Bivši šef Odseka za obezbeđenje ličnosti u Upravi policije Jugoslav Raičević, uhapšen je zbog sumnje da je službene tajne odavao Milanu Vučiniću, navodnom članu organizovane kriminalne grupe Pljevljaka Darka Šarića, rečeno je podgoričkim Vijestima iz više nezvaničnih izvora.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šarić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Privođenje Raičevića juče je potvrdio njegov advokat Dalibor Kavarić i da se tereti da je počinio krivično delo – zloupotreba službenog položaja, u sticaju sa članstvom u kriminalnoj organizaciji. Prema tim informacijama, Raičević je jedini član te kriminalne organizacije iz Crne Gore.

Navodno reč je o kriminalnoj organizaciji optuženoj i u Srbiji, a koju osim braće Šarić, čini još 13 osoba, pišu Vijesti. Kavarić, pak, kaže da ne može da potvrdi te informacije jer je slučaj označen tajnim, ali je objasnio da je njegov klijent negirao krivicu.

“Raičević je negirao krivicu pred tužiteljkom Bošković, navodeći da nije posedovao kriptovani telefon i da nije odavao službene tajne”, kazao je advokat i podsetio da je njegovom klijentu određeno zadržavanje do 72 sata i da je tužiteljka najavila da će pritvor do 30 dana.

U izveštaju te kriminalističke obaveštajne agencije na koju se poziva podgorički iportal Libertas, navodi se da je Raičević sa Vučinićem delio poverljive informacije iz sistema crnogorske policije o dešavanjima u Specijalnom policijskom timu, lične podatke građana iz policijske evidencije, odavao ko je na policijskim merama tajnog nadzora i zbog čega…

Njih dvojica su, prema pisanju Libertasa, od 10. februara 2020. godine do 6. januara 2021. godine, razmenili više od 3.400 poruka preko kriptovanog telefona. Isti portal je 2022. godine objavio i da je Raičević, kao pripadnik Odseka za posebnu operativnu podršku Uprave policije, prisustvovao ili znao da se čine krivična dela torture nad uhapšenima.

Pored Raičevića, pripadnici tog Odseka pod komandom Mirka Banovića bili su i Petar Lazović, Predrag Jestrović, Slobodan Mićković, Ivan Đoković, Ivan Stamatović, Željko Radunović, Dražen Miranović, Sead Luboder, Vuk Šuković, Momo Mirković, Mirko Đukić, Milorad Mitrović i Neško Jaredić. Sudeći prema komunikacijama koje su neki od njih imali preko kriptovanih telefona, oni su otimali ljude i držali ih u svojim, takozvanim, štek stanovima, tukli ih, stavljali pištolj u usta, mučili ih strujom, gušili ih, pritili im i omalovažavali ih i prema njima nečovečno postupali.

Petar Lazović i Raičević pričali su o tome sa šefovima i pripadnicima kriminalnih grupa i neretko im slali fotografije mučenja ljudi. Raičević se navodno Vučiniću hvalio i kako je batinao uhapšene, pišu Vijesti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: