Podeli vest

Glumac uputio izvinjenje i Akademiji filmske umetnosti i nauke, producentima dodele Oskara, prisutnima na ceremoniji i svima koji su gledali ceremoniju

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vil smit
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pižello

Holivudski glumac Vil Smit izvinio se komičaru Krisu Roku jer ga je ošamario tokom ceremonije dodele Oskara, .

Smit, koji je dobio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu Kralj Ričard, naveo je na Instagramu da je njegovo ponašanje bilo “neprihvatljivo i neoprostivo”, prenosi Rojters.

“Zeleo bih da ti se javno izvinim, Krise. Prešao sam granicu i pogrešio sam”, naveo je Smit.

Smit je dodao da je nasilje u svakom obliku “otrovno i deskrtuktivno” i objasnio da je šala o zdravstvenom stanju njegove supruge bila za njega previše i da je emotivno reagovao.

On je dodao da se oseća postiđeno, a izvinjenje je uputio i Akademiji filmske umetnosti i nauke, producentima dodele Oskara, prisutnima na ceremoniji i svima koji su gledali ceremoniju.

Izvinjenje je usledilo nakon što je američka Akademija filmske umetnosti i nauke saopštila da osuđuje postupak Smita i najavila da će pokrenuti istragu nakon što je on ošamario Roka, inače voditelja na ceremoniji.

Smit je ošamario Roka, zbog neumesnog komentara na račun frizure Smitove supruge Džejde Piket Smit, koju je Rok uporedio sa “DŽi Aj DŽejn”, akcionom heroinom iz istoimenog filma, koju je 1997. glumila Demi Mur obrijane glave.

Nakon komentara, a s obzirom da Džejda godinama pati od alopecije, Vil Smit se popeo na binu i udario Krisa Roka, nakon čega se vratio na svoje mesto i izrekao još nekoliko uvreda i psovki na račun Roka.

Nekoliko minuta kasnije Smit se ponovo popeo na binu da bi primio Oskara za najboljeg glumca.

Tom prilikom, kroz suze se izvinio za incident, ali ne i voditelju.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: