Podeli vest

Učenici Srednje škole “Mladost” i Osnovne škole “Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi, sa svojim nastavnicima, posetili su danas Vojnu akademiju, a načelnik Vojne akademije pukovnik Srđan Blagojević poželeo je dobrodošlicu gostima među kojima je bilo više od 100 učenika, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

Tom prilikom, Vojnu akademiju posetili su i direktori OŠ “Bata Bulić” i srednje škole “Mladost” Ivan Radosavljević i Aleksandar Filipović, predsednica Skupštine opštine Petrovac na Mlavi Hristina Đorđević i predsednik Sportskog saveza te opštine Dejan Marković.


Blagojević je rekao da je zadovoljan zbog posete i naglasio da taj vid saradnje treba nastaviti i u budućnosti, zbog čega je dogovorena i uzvratna poseta nastavnika i kadeta Vojne akademije Petrovcu na Mlavi.


Poseta je bila prilika da učenici iz Petrovca na Mlavi sagledaju mogućnosti nastavka školovanja na Vojnoj akademiji i srednjim vojnim školama, a kroz izuzetno sadržajan obilazak vodili su ih kadeti koji su im iz prve ruke približili svoje dnevne obaveze, posebne oblike nastave i vannastavne aktivnosti koje obuhvataju obrazovne i sportske sekcije, kulturno-istorijske manifestacije i takmičenja.


Posetili su i spomen sobu koja čuva bogatu i dugu istoriju našeg visokog vojnog obrazovanja, a posebnu pažnju gostima iz Petrovca na Mlavi privukla su kabineti naoružanja i vojne opreme, kao i simulator letenja.


Na Vojnoj akademiji učenici i kadeti odmerili su snage na utakmicama u muškoj i ženskoj konkurenciji u basketu “3 na 3”, ali i u ringu prikazujući veštine u boksu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ