Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Novaka R. (40) zbog sumnje da je neovlašćeno držao u velikoj količini opojnu drogu kokain, odnosno ukupno 44,35 grama, kao i zbot toga što je neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Novak R. je optužen za krivična dela Neovlašćeno držanje opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do deset godina u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna, a ta krivična dela su u nadležnosti osnovnog suda, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Beogradski mediji navode da je Novak R. estradni menadžer.

Zbog toga je tužilaštvo predložilo da se Viši sud u Beogradu oglasi stvarno i mesno nenadležnim i da spise predmeta dostavi Trećem osnovnom sudu u Beogradu, a taj predlog je Viši sud u Beogradu usvojio, te je doneo rešenje da se spisi predmeta dostave Trećem osnovnom sudu u Beogradu kao stvarno i mesno nadležnom.

Tužilaštvo je sudu takođe predložilo da Novaku R. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, i taj predlog je usvojen, te mu je rešenjem suda 16. maja 2024. godine pritvor produžen za još 30 dana.

Optužnicom se Novaku R. na teret stavlja da je u stanu u kojem neprijavljeno boravi, u frižideru držao 43,17 grama opojne droge kokain, dok je džepu jakne držao staklenu vijalicu sa integrisanom kašičicom u poklopcu sa 1,18 grama iste opojne droge.

Takođe, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni u istom stanu neovlašćeno držao pištolj marke “steyr” sa uklonjenim fabričkim brojem i ukupno 40 komada metaka različitog kalibra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ