Podeli vest

Viši sud u Beogradu produžio je za još 60 dana pritvor Šariću i dvojici pripadnika njegove organizovane kriminalne grupe, koji se potvrđenom optužnicom terete za krivična dela među kojima je i ubistvo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šarić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ARHIVA

Pored Šarića pritvor je produžen i Danilu Stojanoviću i Milutinu Radovanoviću, navodi se u saopštenju suda. Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bekstva i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Pripremno ročište u ovom postupku je odlagano nekoliko puta, a sledeće je zakazano za 10.april.

Sa slobode se brane advokat Dejan Lazarević, Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković. Pored Šarića i Lazarevića još 13 osoba optuženo je, pored ostalog, za teško ubistvo. Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, tužilaštvo i odbrana će predložiti sudu svoje dokaze, nakon čega će se okrivljeni izjasniti o krivici.

Nakon ovog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenje), kojem će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni da detaljni iznwsu svoju odbranu.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Prema optužnici Tuzilaštva za organizovnai kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumcarenja kokaina. Kada u tome nisu uspeli, Šarić je kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika.

Tužilaštvo grupu tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavlјanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavlјivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: