Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Nemanji Š. (41) osumnjičenom da je 21. juna lišio života svoju vanbračnu suprugu S. R. (50) koju je prethodno zlostavljao.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

visi sud
Foto: Shutterstock

Pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Osumnjičeni je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izneo odbranu.

Naredbom za sprovođenje istrage njemu se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo iz člana 114. stav 1. tačka 10, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Postoje osnovi sumnje da je Nemanja Š. 21. juna u večernjim časovima, nakon verbalne rasprave, rukama i nogama naneo više udaraca S. R. po telu, kao i najmanje jedan udarac u predelu glave čvrstim predmetom, usled kojih povreda je oštećena preminula.

Takođe se sumnja da je Nemanja Š. kontinuirano od zasnivanja vanbračne zajednice u prethodnih 10 godina, zlostavljao S. R, tako što ju je tukao, ponižavao, kontrolisao njeno kretanje, druženje i raspolagao njenim novčanim prihodima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: