Podeli vest

Hrvatska vlada je odlučila da produži važnost mere ograničenih cena za devet proizvoda.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Hrvatska vlada je na današnjoj sednici odlučila da produži važnost mere ograničenih cena za devet proizvoda, s tim da će nove cene ulja i mlevenog mesa biti smanjene, a šećera i svinjske plećke povećana za dve kune, odnosno 26 centi.

“Nova odluka je da cene ulja i mlevenog mesa bude smanjena za dve kune, tj 26 centi, a cena šećera i svinjske plećke poveća za dve kune. Tako će i dalje cene ovih devet proizvoda biti ograničene, a mera će trajati do 31. marta ove godine, rekao je ministar privrede Davor Filipović.

Pomoćnica glavnog državnog inspektora Vedrana Filipović Grčić podnela je vladi informaciju o praćenju kretanja cena vezano za uvođenje evra. Inspektori su pratili da li su neopravdano podignute cene pri kovenziji kune u evro cene prema zaključku vlade vraćene na nivo od 31. decembra prošle godine.

Filipović Grčić je na otvorenoj sednici vlade rekla da je izvršeno 696 nadzora, a u 178 slučajeva je utvrđeno neopravdano dizanje cena od 1. januara, bilo proizvoda bilo usluga, dok su 103 inspekcijska nadzora još u toku.

“Kod 30 posto subjekata je utvrđeno neopravdano dizanje cena”, naela je ona.

Za one oji ne budu ispoštovali zaključak vlade predviđene su kazne od 1.000 do 26.000 evra za fizička i pravna lica.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: