Podeli vest

Pregovori Vlade Srbije i radnika Fijata o njihovom statusu nisu propali, niti prekinuti, ali mogu da budu ozbiljno narušeni ukoliko dođe do štrajka

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tajug

PROTEST FIJAT
FOTO TANJUG/ NEBOJSA RAUS /ARHIVA

Pregovori Vlade Srbije i radnika Fijata o njihovom statusu nisu propali, niti prekinuti, ali mogu da budu ozbiljno narušeni ukoliko predstavnici sindikata i radnika prekrše inicijalni dogovor i započnu protest, rečeno je danas Tanjugu u vladi.

“Pregovori nisu prekinuti niti su propali. Sindikati i predstavnici radnika krše inicijalni dogovor koji je postignut, a to je da će Vlada Srbije izaći sa predlogom za radnike koji ne prihvate ponuđeni program nakon što kompanija Fijat završi proces registracije radnika za rad u inostranstvu”, navode u vladi.

Podsećaju da je rok za prijavu radnika za rad u inostranstvu produžen do ponedeljka, 20. juna.

Vlada Srbije će nakon isteka tog roka izaći sa predlogom, rečeno je Tanjugu u vladi.

Mediji su danas ranije preneli da su pregovori sa Vladom Srbije o budućnosti radnika te kompanije propali.

Pojedini predstavnici radnika tvrde da vlada nije mogla da ispuni njihov zahtev, a to je da danas do 11 sati izađe sa konkretnom ponudom za zaposlene koji su tehnološki višak, niti da govori o visini otpremnina.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fijat Srbija, Saša Ðorđević, izjavio je juče Tanjugu da se do utorka 137 radnika te kragujevačke kompanije prijavilo za rad u inostranstvu, što je uslov da zadrže posao kada Stelantis grupa počne da proizvodi električno vozilo u ovom pogonu.

Naveo je da je u međuvremenu poslodavac donekle popravio uslove pod kojima bi se išlo na dvogodišnji rad u inostranstvo u druge Stelantisove pogone, kako bi zaposleni bili motivisani da se prijave i da je rok za prijavljivanje produžen do ponedeljka, 20. juna, u 13.00 časova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: