Podeli vest

Vlade Srbije produžila je danas uredbu o ograničenju cena naftnih derivata do kraja oktobra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Izmenjena Uredba usvojena je danas na sednici Vlade u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda, navodi se u saopštenju.

Ograničavanje cena goriva počelo je da važi od februara 2022. godine, a svakog petka do 15.00 časova objavljuju se najviše cene koje će važiti narednih nedelju dana.

Vlada donela Uredbu o kupovini 17 minibuseva koji će povezati 368 sela

Vlada Srbije donela je Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu 17 minibuseva namenjenih prevozu seoskog stanovništva za 2023. godinu i povezivanju 368 sela, kao i sredstava namenjenih nastavku Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koji sporvodi Ministarstvo za brigu o selu.

Realizacijom projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, članovi vlade su zbog velikog interesovanja za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2023. doneli i Uredbu koja će omogućiti nastavak tog programa i za te namene opredelili dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 395 miliona dinara. Uključujući nova sredstva, Vlada Srbije je za taj program, od početka godine, izdvojila ukupno 895 miliona dinara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: