Podeli vest

Američke vlasti pokrenule su veb stranicu Kancelarije za proučavanje različitih anomalnih fenomena letenja (AARO), ranije označavanih kao NLO, osmišljenu da informiše javnost o najnovijim dostignućima u toj oblasti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nlo
Foto: Shutterstock/Ilustracija

„Naš tim stručnjaka predvodi napore američke vlade da se bavi neidentifikovanim anomalnim fenomenima (UAP) koristeći rigorozni naučni okvir i pristup zasnovan na podacima. Od svog osnivanja u julu 2022. godine, AARO je preduzeo važne korake da poboljša prikupljanje podataka, standardizuje zahteve izveštavanja i ublaži potencijalne pretnje bezbednosti”, ističe se u saopštenju na sajtu Kancelarije.

Kako se navodi, planirano je da novi sajt bude korišćen za informisanje javnosti o najnovijim dešavanjima u radu odeljenja i za pojednostavljenje procesa prikupljanja informacija.

Takođe, dodaje se, vojni piloti i dalje moraju da prijave incidente susreta sa neidentifikovanim objektima svojoj komandi, a civilni piloti službi kontrole letenja, koja zatim podatke prenosi Upravi za civilno vazduhoplovstvo odakle će ići u AARO.

Na sajtu Kancelarije je objavljeno i nekoliko video snimaka „nerešenih” slučajeva susreta sa neidentifikovanim fenomenima letenja u SAD i šire, a najavljeno i objavljivanje izveštaja o radu vlade na ovu temu.

Prošlog meseca u Kongresu SAD održana su saslušanja sa brojnim bivšim američkim vojnim i obaveštajnim zvaničnicima o problemu NLO-a i vladinom postupanju sa izveštajima o njima.

Jedan od učesnika saslušanja tvrdio je da američka vlada poseduje ne samo olupine samih neidentifikovanih vozila, već verovatno i ostatke stvorenja kojima pripadaju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: