Podeli vest

Vlada Srbije osnovala je preduzeće “Expo 2027”, a za direktora je imenovan Dušan Borovčanin, objavljeno je u Službenom glasniku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

To privredno društvo, kako je navedeno, osniva se na neodređeno vreme u cilju realizacije međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027, koja će biti održana u Beogradu.

Za direktora tog preduzeća, čije je sedište u Beogradu, u Ulici Kralja Milana 5, izabran je dosadašnji direktor Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije (TOS) Dušan Borovčanin.

Ukupan upisani osnovni kapital privrednog društva je milion dinara.

Vlada Srbije je pre dva dana na sednici donela Odluka o osnivanju privrednog društva “Expo 2027”.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, osnivač i jedini član ovog novog privrednog društva je Srbija, a osnivačka prava vršiće Vlada.

Piše i da se novo preduzeće osniva u formi jednočlanog društva s ograničenom odgovornošću i da odgovara za svoje obaveze celokupnom svojom imovinom.

Ovo preduzeće, kako je navedeno, obavljaće poslove pripreme, organizacije i održavanja specijalizovane izložbe Expo 2027.

Radiće i na njenom razvoju i promociji, kao i implementaciji mera neophodnih za oordinaciju i organizaciju izložbe, ali i na privlačenju potencijalnih investicija u projekte koji će se realizovati na prostoru te izložbe

Biće zaduženo i za organizaciju kongresa, izložbi i sajmova u zemlji i inostranstvu u vezi sa održavanjem specijalizovane izložbe Expo 2027. u Beogradu.

Sredstav za rad preduzeća “Expo 2027” obezbeđivaće se iz budžeta i iz drugih izvora u skladu sa zakonom, kao i iz prihoda koje će ostvarivati poslovanjem.

Društvom će upravljati Skupština čiju funkciju vrši “osnivač” sa najviše tri ovlašćena predstavnika koji se imenuju na četiri godine i Skupština imenuje direktora koji se takođe bira na mandat od četiri godine i koji nakon tog perioda ponovo može biti imenovan na tu funkciju.

Srbija je u Parizu 21. juna pobedila u sva četiri kruga glasanja za domaćina za organizovanje međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027, koja će biti održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027, sa predloženom temom “Igraj za čovečanstvo – sport i muzika za sve”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: