Podeli vest

Vlada Republike Srbije usvojila je danas na sednici Uredbu o utvrđivanju Programa korišćenja sredstava za rešavanje stambenih potreba i druge programe integracije izbeglica u 2024. godini, kojima će biti rešeno stambeno pitanje za najmanje 150 ugroženih izbegličkih porodica.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Kako je saopštila Vlada Srbije, cilj tog programa je da se izbeglim licima iz bivših jugoslovenskih republika obezbedi rešavanje stambenih potreba i pruži pomoć u procesu integracija.


Broj porodica koje će biti korisnici pomoći u 2024. godini zavisi od broja podnetih prijava, a predviđeno je rešavanje stambenog pitanja za najmanje 150 ugroženih izbegličkih porodica.


Na sednici je usvojena Uredba o izdavanju doplatne poštanske marke “Krov 2024” u periodu od 15. do 28. aprila 2024. godine u tiražu od 1.500.000 komada i u apoenu od 10 dinara, na predlog Komesarijata za izbeglice i migracije.


Komesarijat je predložio izdavanje te doplatne markice sa ciljem da se i u ovoj godini pruži podrška u rešavanju stambenih potreba najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica koja imaju prebivalište, odnosno boravište u opštinama koje nemaju sredstava i morućnosti da reše problem njihovog trajnog zbrinjavanja, a od ostvarenih sredstava planira se kupovina do sedam seoskih domaćinstava.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: