Podeli vest

Najviši zakonodavni organ u Srbiji u naredne četiri godine, vodiće Vladimir Orlić, koji je večeras izabran na tu funkciju, kao kandidat vladajuće SNS.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Vladimir Orlić je potpredsednik SNS i dugogodišnji poslanik naprednjaka u skupštini.

Rođen je 15. aprila 1983. u Beogradu, završio je osnovnu školu “Jovan Popović” u Obrenovcu, a zatim i Matematičku gimnaziju u Beogradu.

Diplomirao je na Elektrotehnickom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Odseku za elektroniku, telekomunikacije i automatiku, na semu za telekomunikacije, gde je stekao i zvanje doktora nauka elektrotehnike i racunarstva.

Profesionalno je bio angažovan u struci na poziciji inženjera za istraživanja i razvoj u različitim naučno-istraživačkim institutima.

U njegovoj biografiji se navodi da je autor više od 80 naučnih i stručnih radova, tehničkih rešenja, učesnik na više projekata Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i u većem broju internih kompanijskih projekata, namenjenih komercijalnom tržištu.

U naučno zvanje naučni saradnik u oblasti tehničko-tehnoloških nauka – elektronika, telekomunikacije i informacione tehnologije, izabran je 2015. godine, a reizabran 2020.

Član je Srpske napredne stranke od 2008. godine, gde je obavljao dužnosti u sferi informisanja i medija, kao i organizacionih poslova, a bio je i predstavnik stranke u radnim telima Evropske narodne partije.

Bio je kandidat za odbornika u Skupštini grada Beograda na listi SNS 2012, 2014. i 2018. godine, za odbornika u Skupštini opštine Čukarica 2016. godine.

Odbornik u Skupštini grada Beograda bio je od 2016. do 2022. godine.

Za narodnog poslanika sa liste koju je predvodila SNS izabran je 2014, 2016, 2020. i 2022. godine.

Orlić je obavljao dužnost zamenika predsednika poslaničke grupe SNS u parlamentu od 2016. do 2020. godine, te potpredsednika Skupštine od 2020. do 2022. godine.

Za clana Predsedništva SNS izabran je 2017, a za potpredsednika Glavnog odbora SNS prošle. godine.

Kao narodni poslanik bio je član više skupštinskih radnih tela, parlamentarnih delegacija i poslaničkih grupa prijateljstava, a bio je predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija.

Orlić je 2010. završio obuku i edukaciju u Klasi za rezervne oficire Vojske Srbije, gde je stekao čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije.

Govori engleski jezik, oženjen je i otac tri kćerke, živi i radi u Beogradu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: