Podeli vest

Vlasnica jednog ugostiteljskog objekta iz Slavonskog Broda nepravosnažno je kažnjena novčano i obavezna je da plaiti ukupno 680 evra zato što je podigla cenu bureka u prvoj polovini januara ove godine, nakon što je Hrvatska prešla sa kune na evro kao službenu valutu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Ona je, naime, cenu bureka povećala za 1,58 kuna, a jogurta za 1,27 kuna. Kako prenosi lokalni portal Danica, vlasnicu ugostiteljskog objekta je kaznila turistička inspekcija sa obrazloženjem da je “prilikom pružanja ugostiteljskih usluga koristila nepoštenu, odnosno agresivnu poslovnu praksu zabranjenu odredbama Zakona o zaštiti potrošača”.

Navode da je burek sa sirom prodavala po 15 kn / 1,99 evra na dan 31. decembra prošle godine, a od 1. do 18. januara istu uslugu je pružala po 16,58 kn / 2,20 evra, što je povećanje za 10,53 posto.

Isto je postupila i kada je reč o bureku sa mesom. Takođe, jogurt je prodavala po 4,00 kn / 0,53 evra, da bi je od 1. januara podigla na 5,27 kn / 0,70 evra, što je povećanje od 31,75 posto.

Neopravdanim povećanjem cena ovih namirnica nakon 31. decembra prošle godine, navodi se, vlasnica ovog ugostiteljskog objekta dovela je potrošače u nepovoljniji finansijski položaj koristeći uvođenje evra kao službene valute. Presuda je nepravosnažna i vlasnica ugost


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.