Podeli vest

Kompanija CFG je navela da je bivši vlasnik Palerma Dario Miri zadržao 20 odsto vlasništva, a u narednom periodu ostaće predsednik kluba sa Sicilije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mančester siti
Foto: Shutterstock

Kompanija “Siti fudbal grup (CFG)”, postala je većinski vlasnik italijanskog fudbalskog drugoligaša Palerma, prenose britanski mediji.

Kompanija CFG je navela da je bivši vlasnik Palerma Dario Miri zadržao 20 odsto vlasništva, a u narednom periodu ostaće predsednik kluba sa Sicilije. Finansijski detalji nisu saopšteni. Palermo se u junu vratio u Seriju B.

“Naš cilj je da u narednih nekoliko godina uđemo u Seriju A. Naš plan je ambiciozan, ali ovom klubu je potrebna Serija A. Palermo je istorijski i veliki klub i ima snažan i ponosan identitet. Neće da bude lako, moramo naporno da radimo”, izjavio je izvršni direktor CFG-a Ferano Sorijano, a prenosi “Goal.com”.

Kompanija CFG je osnovana 2013. godine u Abu Dabiju, a potpuni ili delimični je vlasnik čak 11 klubova širom sveta, i to Mančester sitija, Njujork sitija, Melburna, Jokohame, Montevideo sitija, Ðirone, Sičuana, Mumbaj sitija, Lomela i ekipe Troa.

“Italija je jedna od najuzbudljivijih i najstrastvenijih fudbalskih zemalja na svetu, s bogatom istorijom uspeha reprezentacije i klubova, strastvenim navijačima. Oduševljeni smo što je kompanija CFG sada prisutna i u Italiji”, dodao je Sorijano.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: