Podeli vest

Vlasnici električnih Tesla automobila u Kini okupilo se u salonima i prodajnim centrima tog proizvođača tražeći naknadu razlike u ceni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tesla
Foto: Shutterstock

Stotine vlasnika električnih automobila marke Tesla u Kini okupilo se u salonima i prodajnim centrima tog proizvođača tražeći naknadu razlike u ceni nakon iznenadnog pojevtinjenja automobile koje su kupili ranijih meseci.

Rojters prenosi da se oko 200 kupaca Teslinih modela Y i 3 koji smatraju da su preplatili svoje autmobile okupilo u distributivnom centru te kompanije u Šangaju kako bi protestovali zbog odluke proizvošača da drastično spusti cene drugi put u poslednja tri meseca.

Prema navodima te agencije, mnogi kupci su verovali da cene po kojima je kompanija Tesla prodavala automobile prošle godine neće pasti toliko naglo i u tolikom iznosu.

Nakon poslednjih spuštanja cena, automobili sada koštaju između 13 i 24 odsto manje nego u septembru.

Analitičara kažu da će spuštanje cena izvesno povećati prodaju automobila i na taj način naterati i druge proizvođače da takođe snize cene električnih automobila.

Najavljena obustava državnih subvencija zakazana za kraj 2022. naterala je mnoge kupce da požure sa kupovinom, prenosi agencija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: