Vlasnik Facebook Mark Zuckerberg osvojio je dve medalje na takmičenju u džiju-džici. Zli jezici bi rekli da je cela stvar nameštena, ipak oni koji poznaju način života vlasnika najpopularnije društvene mreže znaju da je teško da se to dogodilo

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/AP Photo/Mark Lennihan, File

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu za većinu “običnih smrtnika” vodi nadrealan život. Ta “nadrealnost” podrazumeva godišnje izazove koje vlasnik Mete postavlja sebi.

Novinari širom sveta svake godine sa nestrpljenjem očekuju da se Zuckerberg oglasi na svojim društvenim mrežama i kaže svoj godišnji cilj.

On je 2011. godine, na primer, sebi zadao izazov da će jesti samo meso divljači koje sam ulovi. Tri godine kasnije zadao je sebi zadatak da nauči kineski, a već sledeće godine uspeo je da održi 20-minutni govor na mandarinskom tokom posete Univerzitetu Tsingua u Pekingu.

Iste te godine ostvario je i plan i da programira robota asistenta.

Ovakve, godišnje planove, Zuckerberg je prestao javno da pravi 2017. godine i tada izjavio da se posvetio dugoročnim izazovima i da zamišlja kako će njegov život izgledati 2023. godine.

Izgleda da je Džiju-džica deo tih vizija i da je vlasnik Facebook-a odlučio da se posveti ovom sportu koji je mnogo više od sporta.

Kao i sve do sada pokazalo se da mu i ovo dobro ide, jer je na prvom takmičenju osvojio čak dve medalje- zlatnu i srebrnu u dve kategorije.

38-godišnji Zuckerberg se takmičio na “BJJ Tour” takmičenju u  Redvud Sitiju u Kaliforniji.

Da li je stvar u izazovima ili u nečem drugom nije potpuno izvesno. Ono što jeste je to da čime god se bavi Zuckerbeg on na kraju završi na samom vrhu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: