Podeli vest

Biću šef poslaničke grupe jedine stranke koja je samostalno ušla u parlament, rekla je Ðurđević Stamenkovski

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zavetnici
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Ðurđević Stamenkovski izjavila je danas da očekuje da će parlament biti konstituisan najkasnije početkom jula i dodala da će se kao šef poslaničkog kluba, jedine stranke koja je samostalno ušla u Parlament zalagati za podršku svemu onome što je dobro za Srbiju bez obriza ko bude predlagač.

Prema njenim rečima, takav stav je važan da bi se zaustavio uskostranački pristup srpskoj politici i partijski interesi.

“Iskreno se nadam da će prestati odugovlačenje konstituisanja parlamenta jer takav primer nije zabeležen uzevši u obzir spoljnopolitičku krizu, ekonomsku krizu sa kojom se zemlja suočva”,kaže Ðurđević Stamenkovski za Tanjug.

Dodala je da smatra da je jako važno da se o svim gorućim temama govori u institucijama i da su oni spremni na to.

“Očekujem da ce parlament biti konstituisan krajem juna, najkasnije početkom jula ako se budu poštovali zakonski okviri i da ćemo pod hitno vrati političku debatu u parlament – to je ono što Srbiji nedostaje”, rekla je ona.

Dodala je da će imati čast i odgovrnost da vodi poslanički klub.

“Biću šef poslaničke grupe jedine stranke koja je samostalno ušla u parlament, sve ostale stranke su na izborima nastupale u savezima, blokovima, koalicijama”, rekla je ona i navela da Zavetnici u parlamentu imaju 10 poslanika.

Kazala je da će joj biti zadovoljstvo da koordinira radom poslanika, da kandiduje teme i postavlja pitanja.

Svi naši poslanici biće redovni, aktivni i prisutni u Domu Narodne skupštine, rekla je Ðurđević Stamenkovski i naglasila da će se truditi da sa kvalitetnim savetnicima budu najkvalitetnija poslanička grupa.

Na pitanje kako vidi ocenu Dveri da bi bilo dobro da se ujedine sve desno orjentisane stranke i da tako postanu najmoćnija opoziciona snaga u parlamentu, kaže da su se uvek držali agende da Zavetnici nastupaju samostalno.

“Sa takvom politikom i principima dobili smo podršku građana, ne vidim razlog da se taj princip menja. Kao odgovorni ljudi koji brinu o držav i najvažnijim nacionalnim interesima bićemo spremni da razgovaramao sa kolegama sa kojima delimo minimum zajedničkih programskih interesa i načela”, rekla je ona.

Podsetila je da su sa Dverima sarađivali na temu zajedničkog stava protiv uvođenja sankcija Rusiji.

Dodala je da veruje da će biti još tema oko kojih će moći da sarađuje u parlamentu.

Želimo da podržimo kvalitetne predloge, kazala je i naglasila da će Zavetnici podržati sve dobro za Srbiju bez obriza ko bude predlagač.

Prema njenim rečima, takav stav je važan da bi se zaustavio uskostranački pristup srpskoj politici i partijski interesi.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: