Podeli vest

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović posetio je danas na vojnom aerodromu “Narednik-pilot Mihajlo Petrović” pripadnike borbenog tima 63. padobranske brigade tokom obuke za izvođenje diverzantskih dejstava na elemente borbenog rasporeda neprijatelja, kao i uvežbavanja padobranaca za vertikalni manevar.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/DARIMIR BANDA (STF)

General je izrazio zadovoljstvo prikazanom osposobljenošću i organizovanošću obuke, kao i sadejstvom sa jedinicama ratnog vazduhoplovstva, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

“Pripadnici 63. padobranske brigade se s pravom ponose svojom obučenošću, odnosom prema zadacima, visokim moralom i svojom jedinicom”, rekao je general Mojsilović.

General je prisustvovao uvežbavanju padobranaca za vertikalni manevar različitim tehnikama uz pomoć užeta, sa i bez osiguranja.

Pratio je i izvođenje obuke timova padobranskih četa za izvršenje diverzije, uključujući i tim za tihu likvidaciju, postavljanje eksplozivnih punjenja i evakuaciju ranjenika vazdušnim putem, dodaje se u saopštenju.

Borbeni timovi 63. padobranske brigade, u sadejstvu sa helikopterskom jedinicom Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovnom odbranom (PVO), realizuju redovnu obuku za izvođenje diverzantskih dejstava na elemente borbenog rasporeda neprijatelja, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Obuka se izvodi radi trenaže profesionalnog sastava, dodatnog osposobljavanja mlađih vojnika i starešina i očuvanja visoke borbene gotovosti jedinice za realizaciju dodeljenih misija i zadataka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: