Podeli vest

Pripadnici pontonirskog bataljona iz sastava Rečne flotile Vojske Srbije postavili su pontonski most preko Velikog bačkog kanala na regionalnom putu koji spaja Apatin i Sombor.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

most
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, most je postavljen na molbu Zapadnobačkog upravnog okruga, dužine je 30 metara i ukupne nosivosti 60 tona, a moći će da ga koriste pešaci, motociklisti i putnička motorna vozila.

Pontonski most će biti u funkciji do završetka radova na rekonstrukciji obližnjeg mosta na regionalnoj saobraćajnici, a Vojska Srbije je njegovim postavljanjem olakšala život meštanima ovog kraja, koji više neće morati da koriste alternativne pravce, navodi se u saopštenju.

“Nakon neophodnih provera i postavljanja signalizacije, most je predat na eksploataciju Zapadnobačkom upravnom okrugu, a o njegovom održavanju i sigurnosti staraće se inžinjerijska radna grupa koju čine pripadnici Rečne flotile. Oni će na mostu dežurati dvadeset i četiri časa dnevno i biti zaduženi za regulisanje saobraćaja, navođenje vozila, dotezanje sajli i kontrolu spojnica”, dodaje se u saopštenju.

U toku priprema za realizaciju aktivnosti, prevoženja plovnih članaka i postavljanja mosta realizovana su uvežbavanja profesionalnog sastava Rečne flotile pontonirske specijalnosti, čime je dodatno unapređena njihova osposobljenost za izvršavanje namenskih zadataka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: