Podeli vest

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović započeo je danas trodnevnu posetu Republici Kipar, gde je razgovarao o bilateralnoj vojnoj saradnji i mogućnostima za njeno unapređenje i savremenim bezbednosnim izazovima u regionu i svetu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE (STR)

Delegacija Vojske Srbije dočekana je uz najviše državne počasti, posle čega je Mojsilović razgovarao sa komandantom Nacionalne garde, general-potpukovnikom Jorgosom Cicikostasom o jačanju bilateralne vojne saradnje.

General Mojsilović se susreo i sa ministrom odbrane Kipra Vasilisom Palmasom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na sastancima se razgovaralo o bilateralnoj vojnoj saradnji i mogućnostima za njeno unapređenje i savremenim bezbednosnim izazovima u regionu i svetu.

“Uz ocenu da vojna saradnja predstavlja važan deo ukupnih odnosa dveju zemalja, potvrđena je opredeljenost obeju strana za dalji razvoj saradnje u svim oblastima od značaja za Vojsku Srbije i Nacionalnu gardu Kipra”, ističe se u saopštenju.

U nastavku posete, Mojsilović će posetiti vazduhoplovnu bazu “Andreas Papandreu” u Pafosu, gde će mu biti predstavljeni namena, zadaci i ključna sredstva 55. borbene grupe, kao i Združeni spasilačko-koordinacioni centar u Larnaki.

General Mojsilović je razgovarao i sa pripadnicima Vojske Srbije koji su kao štabni oficiri i pripadnici jedinice vojne policije angažovani u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru.

Kako se navodi u saopštenju, uverio se da su bezbedni, da im je moral na visokom nivou i da postavljene zadatke izvršavaju odgovorno i profesionalno.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ