Ministar odbrane Miloš Vučević je poručio da Vojska Srbije ne želi nikakve sukobe, ali da je spremna zaštiti našu državu i građane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučević
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas jedinice Vojske Srbije u garnizonima u Raški i Novom Pazaru i poručio da Vojska Srbije ne želi nikakve sukobe, ali da je spremna da izvrši svako naređenje vrhovnog komandanta i da zaštiti našu državu i sve njene građane.

Posle obilaska jedinica i razgovora sa pripadnicima Vojske Srbije u kasarnama “Stefan Nemanja” u Raški i “Rifat Burdžević – Tršo” u Novom Pazaru Vučević je visoko ocenio njihovu opremljenost i obučenost.

“Još jednom sam stekao uverenje i dobio potvrdu u razgovoru sa starešinama i vojnicima da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta u cilju zaštite integriteta naše zemlje, suvereniteta Republike Srbije i zaštite svih njenih građana”, naveo je Vučević, a saopštilo resorno Ministarstvo.

On je istakao da će političko rukovodstvo učiniti sve da očuva mir i stabilnost, ali da je Vojska Srbije najsnažniji, najubedljiviji argument odvraćanja za sve one koji nemaju dobre želje i ciljeve prema našoj državi.

“Uz Vojsku Srbije svi građani Srbije su sigurni. Verujte u svoju vojsku! Vojska ne želi nikakve sukobe, ratove, ali je spremna da zaštiti našu državu i sve njene građane”, poručio je Vučević.

Obilasku vojske prisustvovao je i zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Petar Cvetković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: