Podeli vest

U artiljerijskim divizionima brigada kopnene vojske naoružanim samohodnim haubicama 122 mm „gvozdika“ u toku je intenzivna obuka za borbenu upotrebu ovog artiljerijskog sistema na zadacima vatrene podrške manevarskim jedinicama Kopnene vojske, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE (HO)

Posluge haubica u ovoj fazi težišno uvežbavaju taktičke radnje na maršu, posedanje vatrenog položaja, maskiranje, pravovremeno uvođenje artiljerijske jedinice u borbu, kao i organizovanje artiljerijske vatre, kako bi osvežili stečena znanja i pripremili se za vežbovna i ispitna gađanja i taktičke vežbe sa bojevim gađanjima koje ih očekuju u nastupajućem periodu.

Tokom procesa obučavanja, osim na osnovnoj, obuka se realizuje i na modernizovanoj varijanti „gvozdike“, koja nakon ugradnje savremenog sistema za upravljanje vatrom ima značajno veću vatrenu moć, brzinu, preciznost gađanja i mogućnost dejstva po cilju istovremenim udarom više projektila.
Realizacijom ove obuke unapređuje se nivo osposobljenosti svakog pojedinca, timski rad posluga i brzina reagovanja, a time i borbena gotovost artiljerijskih jedinica za izvršavanje dodeljenih zadataka u operacijama Vojske Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ