Podeli vest

Izrael će brzo odgovoriti na iranski napad, verovatno već danas, piše “Volstrit džurnal”, pozivajući se na zapadne zvaničnike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Oni navode da se nadaju da će i Iran i Izrael biti u stanju da se odupru iskušenju dalje eskalacije jer će be strane imati pobedu u dovoljnoj meri da im to omogući da se uzdrže.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahjan rekao je ranije danas britanskom kolegi Dejvidu Kameronu da Teheran ne želi povećanje tenzija, ali da će odgovoriti odmah i snažnije nego ranije ako Izrael uzvrati.

Mediji: Ratni kabinet Izraela razmatra odgovor Iranu,bez izazivanja šireg sukoba

Izraelski ratni kabinet održao je danas sednicu na kojoj se razgovaralo o vojnom odgovoru Izraela na napad Irana, ali bez izazivanja sveopšteg rata, javljaju lokalni mediji.

Namera izraelskih vlasti je da krenu u akciju koordinisanu sa Sjedinjenim Američkim Državama, javlja izraelski Kanal 12, prenosi Rojters.

Američki mediji, međutim, pišu da SAD neće učestvovati u mogućem odgovoru Izraela protiv Irana.

“Nećemo biti deo bilo kakvog odgovora koji bi oni (Izrael) nameravali da sprovedu. Ne vidimo sebe da učestvujemo u takvom činu”, rekao je neimenovani američki zvaničnik, preneli su mediji u SAD.

U međuvremenu, Volstrit džurnal objavio je, pozivajući se na neimenovane zapadne zvaničnike, da će Izrael brzo odgovoriti na iranski napad, “verovatno već danas”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ