Podeli vest

Povređeni dečak je primljen je u Klinički centar Niš stabilnih vitalnih parametara, svestan, komunikativan, a utvrđuju se vrsta i stepen povreda.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hitna s
Foto: Shutterstock

Javno preduzeće “Infrastrukture železnice Srbije” saopštile su da je 15-godišnji dečak povređen jutros kad je na njega naleteo teretni voz na putnom prelazu u Nišu, u trenutku dok su rampe bile spuštene.

U saopštenju se takođe navodi i da je, prema nezvaničnim informacijama tog preduzeća sa terena i izjavama svedoka, dečak u trenutku nesreće imao slušalice na ušima.

Jutros u 7.57, na putnom prelazu na pruzi Niš – Chele Kula, u trenutku kada su rampe bile spuštene, teretni voz je naleteo na petnaestogodišnjeg dečaka, koji je tom prilikom povređen.

“Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da pređe prugu i u trenutku nesreće se našao na koloseku, kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad”, navodi se u saopštenju.

Putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu obezbeđen je automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije.

U trenutku nesreće svi uređaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni.

Dečak je sa povredama kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički centar Niš, gde su u toku ispitivanja.

“Istraga koja je u toku treba da utvrdi šta se dogodilo i zašto je došlo do nesreće. Preduzeće ”Infrastruktura železnice Srbije” još jednom apeluje i upozorava da se posebno na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada su rampe spuštene i da pešaci i učesnici u drumskom saobraćaju prilikom prelaska preko pruge budu pažljivi, savesni i odgovorni, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi”, stoji u saopštenju.

Povređeni dečak je primljen je u Klinički centar Niš stabilnih vitalnih parametara, svestan, komunikativan, a utvrđuju se vrsta i stepen povreda.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…