Podeli vest

Na svim administrativnim prelazima su postavljeni disklejmeri o ukidanju stikera na području centralne Srbije, na kojima se ističe da je omogućena sloboda kretanja za sva vozila sa prostora Kosova i Metohije. Vozila sa RKS tablicama u centralnu Srbiju od danas će moći bez prelepljenih simbola tzv. Kosova, prenosi TV Most.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

jarinje
Foto: Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic

“Omogućavanje učešća u saobraćaju na putevima svih vozila koja su registrovana od strane Privremenih institucija samouprave u Prištini se vrši isključivo iz praktičnih razloga radi olakšavanja položaja pojedinaca i omogućavanja njihove slobode kretanja i ne može se tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti ‘Kosova’, ne prejudicira određivanje konačnog statusa ‘Kosova’ i ne može se tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244(1999)”, piše na disklejmerima.

Direktor Kancelarije za KiM Petra Petković je ranije objasnio da je ta odluka doneta kako bi se “omogućila sloboda kretanja za sva vozila” i da će ona “olakšati živote Srbima na KiM jer oni najviše koriste administrativne prelaze”, kao i da da to nikako ne znači i priznavanje jednostranog proglašene nezavisnosti Kosova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: