Podeli vest

Načelnik SBPOK Miroslav Cmolić Potvrdio je da je namera bila atentat na Vučića prilikom otvaranja spomenik Stefnu Nemanji, da je bio obezbeđen snajper, i ekipe iz Srbije i inostranstva.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Hapšenje
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Za organizovanu kriminalnu grupu sa Vračara imali smo saznanja i pre materija koji smo dobili od Europola, a tim materijalima su potvrđena, pa smo posle duge obrade krenuli u realizaciju, rekao je danas načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Miroslav Cmolić (SBPOK) i poručio da će se hapšenja nastaviti

Za TV Prva, Cmolić je rekao da su informacije imali od godine kada su uhapsili klan Belivuka.

“Nismo mogli paralelno da radimo obe kriminalne grupe”, rekao je on.

Dodao je da izjava okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nije uticala na hapšenje, već je tužilaštvo za organizovani kriminal procenilo da je sad najbolji momenat za hapšenje.

Objasnio je da sada imaju dovoljno za krivičnu prijavu koja je na 1.700 stranica.

Cmolić je potvrdio da je cilj bio da se skloni jedino lice koje im je na putu posla, te da su razmišljali da li da predsednika Srbije ubiju javno, da mu ubiju jedno ili drugo dete.

Načelnik SBPOK je kazao da su i tokom istrage došli do dovoljno dokaza da se država alarmira kako ne bi došlo do realizacije namere.

“Verovatno su predsednik i njegova porodica bila pod pojačnom zaštitnom, nisam upoznat, to rade drugi”, rekao je Cmolić.

Potvrdio je da je namera bila atentat na Vučića prilikom otvaranja spomenik Stefnu Nemanji, da je bio obezbeđen snajper, i ekipe iz Srbije i inostranstva.

Kaže da njegova služba ne može do određenih kriminalaca i potrebna im je pomoć iz inostranstva, i građana.

Naveo je da je vrh organizacije Radoje Zvicer, a da je Nikola Vušović, koji je nedostupan i u bekstvu, na čelu vračarske kriminalne grupe.

“Zvicer je na vrhu. Iz prepiski se vidi da se pripremala eliminacija predsednika Vučića što im je bio prioritet. Od hapšenja Belivukove grupe imali smo sve više pisanih tragova o pripremanju ubistva, te da su mete bile i Vučićev brat, i deca “, naveo je načelnik SBPOK.

Cmolić je rekao da je Vušović bio u pritvoru u Dominikanskoj Republici, ali je nestao pre nego što je krenuo avion iz Srbije da ga policijski preuzme,

“Da li je u Dominikani, ili Španiji, ne znamo, proveravamo. Zvicer je možda u Panami, ili Turskoj”, kazao je on.

Naglašava da su planirana i dalja hapšenja, jer je dosta pripadnika Vračarske grupe u bekstvu, a iz Zvicerove je još mnogo nedostupnih, i ocenio da se borba nastavlja.

Potvrdio je da će Luka Bojović 30. novembra doći u Srbiju, gde je slobodan čovek.

Ocenio je da je Bojović bezbednosno ugrožen. te da će o tome biti informisan kroz razgovor.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: