Podeli vest

Gotovo svi termini svadbenih proslava su popunjeni do početka novembra a najavljuje se i poskupljenje organizacije ovih zabava i to do 30 posto

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SVADBA
Foto: Pixabay

Počela je sezona svadbi, a u Srbiji se godišnje u proseku organizuje oko 25.000 venčanja.

“Prošle godine smo uspeli da organizujemo oko 15.000 venčanja, a na ovu godinu je prešlo 7-8 hiljada svadbi od prethodne godine. To malo podiže nivo poslovanja ivent industrije, ali ni blizu dovoljno da nadoknadi to što dve godine nismo radili”, rekao je za Tanjug Nikola Janković, član Upravnog odbora “Event industrije Srbije”.

On je naveo da se termini popunjeni do kraja oktobra, početka novembra.

Kaže i da svaka sala u Srbiji ima još po neki slobodan termin ili slobodne vikende, tako da mladenci i dalje mogu da nađu neku lokaciju.

Do kraja godine očekuje se i povećanje cena organizacija svadi od 30 odsto.

On je objasnio da je potrebno usklađivanje cena zbog rasta cena namirnica i kretanja na tržištu koje ne zavise od ivent industrije.

Janković je dodao da za sada cene nisu povećane, ali da će se to desiti pri kraju ove i sledeće godine, jer su cene u nabavci svega bitnog za organizaciju venčanja skočile za trideset do četristo odsto.

“Moj savet mladencima je da ako mogu što pre obezbede sebi sve usluge koje su im potrebne od lokacije, preko usluga dekoratera, venčanica, muzičara, foto-video usluga i slično jer će na neki način ipak biti zaštićeni ugovorom oko sigurnosti toga oko čega su se dogovorili sa organizatorima”, rekao je Janković.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: