Fritata je sjajan način da iskoristite neiskorišćene namirnice i pripremite jelo neverovatnih boja i sjajnog ukusa po ovom receptu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Fritata recept
Foto: Shutterstock

Fritata je zapravo više stvar umetnosti, nego kuvanja, jer ona i ne zahteva kulinarsko imeće. I u pogledu namernica možete kombinovati ono što imate u svom frižideru. Mi vam predlažemo da primenite ovaj recept, a budite slobodni da eksperimentišete i sa sastojcima i sa začinima

Za Fritatu na ovaj način potrebno vam je :

  • 2 kašike maslinovog ili suncekretovog uljaulja
  • pola glavice crvenog luka koji ćete iseckati na sitne kockice, crni luk možete zameniti i prazilukom
  • 60 grama šampinjona iseckanih na kockice
  • 5- 6 cherry paradajza u zavisnosti od njihove veličine
  • 2 jaja
  • 1-2 kašike sušene majčine dušice ili drugog začina
  • 25 grama sira, najbolje mekog kozjeg
  • rukola
  • so i mleveni crni biber

Priprema

U zagrejano ulje dodajte iseckani luk i pržite nekoliko minuta dok ne omekša. Zatim dodajte šampinjone i paradajz i ostavite još dva do tri minuta na vatri pre nego što sklonite sa ringle i smesu prebacite u tepsiju.

Jaja, so, biber i majčinu dušicu ručno umutite i razlijte preko luka i šampinjona vodeći računa da jaja budu ravnomerno razlivena.

U prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni staviti fritatu na oko četiri do pet minuta. Izvadite iz rerne i dodajte sir i ostavite na minut dok se koziji sir ili kačkavalj ne otopi

Fritatu ukrasiti rukolom, čeri paradajzom isečenim na pola ili kolutovima paprike i poslužite vruću.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: