Fritata je sjajan način da iskoristite neiskorišćene namirnice i pripremite jelo neverovatnih boja i sjajnog ukusa po ovom receptu
Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Fritata je zapravo više stvar umetnosti, nego kuvanja, jer ona i ne zahteva kulinarsko imeće. I u pogledu namernica možete kombinovati ono što imate u svom frižideru. Mi vam predlažemo da primenite ovaj recept, a budite slobodni da eksperimentišete i sa sastojcima i sa začinima
Za Fritatu na ovaj način potrebno vam je :
- 2 kašike maslinovog ili suncekretovog uljaulja
- pola glavice crvenog luka koji ćete iseckati na sitne kockice, crni luk možete zameniti i prazilukom
- 60 grama šampinjona iseckanih na kockice
- 5- 6 cherry paradajza u zavisnosti od njihove veličine
- 2 jaja
- 1-2 kašike sušene majčine dušice ili drugog začina
- 25 grama sira, najbolje mekog kozjeg
- rukola
- so i mleveni crni biber
Priprema
U zagrejano ulje dodajte iseckani luk i pržite nekoliko minuta dok ne omekša. Zatim dodajte šampinjone i paradajz i ostavite još dva do tri minuta na vatri pre nego što sklonite sa ringle i smesu prebacite u tepsiju.
Jaja, so, biber i majčinu dušicu ručno umutite i razlijte preko luka i šampinjona vodeći računa da jaja budu ravnomerno razlivena.
U prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni staviti fritatu na oko četiri do pet minuta. Izvadite iz rerne i dodajte sir i ostavite na minut dok se koziji sir ili kačkavalj ne otopi
Fritatu ukrasiti rukolom, čeri paradajzom isečenim na pola ili kolutovima paprike i poslužite vruću.

POSLEDNJE VESTI: