Podeli vest

Prosvetna inspekcija je izvršila vanredni inspekcijski nadzor nad radom PU Rakovica i utvrdila činjenice u vezi sa slučajem pada deteta sa prozora u vrtiću “Trčuljak” .

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ružic
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ARHIVA

Prosvetna inspekcija, koja je izvršila vanredni nadzor posle pada deteta s prozora u vrtiću “Trčuljak” u Rakovici, ustanovila je da objekat u kome se desio incident nije imao potrebno rešenje o verifikaciji, čime postoji osnov za razrešenje direktora, saopštio je danas ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

“Prosvetna inspekcija će u skladu sa utvrđenim činjenicama, a u vezi odgovornosti ustanove i zaposlenih za bezbednost dece za vreme boravka u ustanovi, naložiti izvršenje odgovarajućih mera i preduzimanje odgovarajućih radnji prema zaposlenom, kao i prema direktoru Ustanove”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Po nalogu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ružića prosvetna inspekcija je izvršila vanredni inspekcijski nadzor nad radom PU Rakovica i utvrdila činjenice u vezi sa slučajem pada deteta sa prozora u vrtiću “Trčuljak” na Miljakovcu.

“Najvažnije je da je dete stabilno. Izuzetno mi je žao što je došlo do ovoga i oštro osuđujem postupak direktorke koja je odlučila da, u toku dobijanja verifikacije, otvori objekat i primi decu”, rekao je prvi potpredsednik Vlade i ministar Ružić.

On je naglasio da će svi odgovorni snositi posledice za svoje postupanje.

“Ministarstvo je otvoreno za pitanja roditelja o određenoj predškolskoj ustanovi i pri upisu i tokom trajanja predškolskog vaspitanja, i preduzećemo dodatne provere u narednom periodu kako se ovako nešto ne bi desilo ikada više”, istakao je Ružić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: